Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Två patienter

Robert Hartmann

”Jag skulle önska att beslutsfattare förstod hur viktigt det är med rehabilitering. Det skulle alla tjäna på. Inte minst samhället”.

Robert var 43 år och mitt i livet då han drabbades av en stroke. Före insjuknandet levde han ett aktivt familjeliv med skidåkning och segling. Plötsligt en dag förändrades allt. Han tillhör de 30 procent av befolkningen som insjuknar i stroke utan känd orsak. Forskning visar att stress kan vara en av flera orsaker till att alltfler yngre drabbas.

Yvonne Patriksson

Yvonne Patriksson var 53 år och mitt i karriären då hon drabbades av en svår stroke. På lördagsmorgonen den sista april 2000, hittade Göran Patriksson sin fru Yvonne hjälplös på badrumsgolvet. Hon var vid medvetande men kunde inte få fram ett ljud.

Tio år senare lider hon av sviterna efter infarkten. Om hon snabbt hade fått effektiv behandling och direkt kommit till en akut strokeenhet, hade hon sannolikt inte drabbats av så omfattande skador som hon i dag tvingas leva med.
 

Sidansvarig: Lars Rosengren|Sidan uppdaterades: 2015-04-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?