Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.seStroke Centrum Väst


 

Aktuellt

 • VR-anslag till Marcela Pekna och Katarina Stibrant Sunnerhagen

  [2017-12-19] Marcela Pekna tilldelas 1,2 miljoner kr/år i 4 år för sin forskning om nya behandlingsstrategier för ischemiska hjärnskador såsom stroke och förlossningsasfyxi. Katarina Stibrant Sunnerhagen tilldelas 1,15 miljoner kr/år i 3 år för "Stroke mitt i livet".

 • Vi måste erkänna könsskillnaderna när det gäller stroke

  [2017-11-09] Snittåldern för människor i världen ökar, och med den också förekomsten av stroke - särskilt bland kvinnor. En situation som kräver könsspecifika riktlinjer för stroke världen över, konstaterar författarna till en översiktsartikel i Nature Reviews.

 • Stor BMI-ökning under puberteten ny riskfaktor för stroke

  [2017-06-29] Pojkar vars kroppsmasseindex (BMI) stiger mycket under puberteten löper ökad risk för stroke senare i livet. Det framgår av forskning vid Sahlgrenska akademin på över 37 000 individer.

 • Dubblad chans för strokepatienter med ny teknik

  [2017-06-16] Om du får en stroke är det av mycket stor betydelse för utgången att du får en snabb behandling - och att behandlingen blir rätt. Tack vare Innovationsfonden kan han nu ta fram ett videostöd som ska assistera i bedömningen av stroke redan i ambulansen.

 • Rytm- och musikbaserad terapi och ridning ger snabbare återhämtning efter stroke

  [2017-06-16] Människor som överlevt en stroke upplever själva att de blir bättre om de får rida eller genomgå rytm- och musikbaserad terapi. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademin som publicerats i den ansedda tidskriften Stroke.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Lotta Beaird|Sidan uppdaterades: 2017-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://strokecentrumvast.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-02-19