Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.seStroke Centrum Väst


 

Aktuellt

 • VR-anslag till Marcela Pekna och Katarina Stibrant Sunnerhagen

  [2017-12-19] Marcela Pekna tilldelas 1,2 miljoner kr/år i 4 år för sin forskning om nya behandlingsstrategier för ischemiska hjärnskador såsom stroke och förlossningsasfyxi. Katarina Stibrant Sunnerhagen tilldelas 1,15 miljoner kr/år i 3 år för "Stroke mitt i livet".

 • Vi måste erkänna könsskillnaderna när det gäller stroke

  [2017-11-09] Snittåldern för människor i världen ökar, och med den också förekomsten av stroke - särskilt bland kvinnor. En situation som kräver könsspecifika riktlinjer för stroke världen över, konstaterar författarna till en översiktsartikel i Nature Reviews.

 • Stor BMI-ökning under puberteten ny riskfaktor för stroke

  [2017-06-29] Pojkar vars kroppsmasseindex (BMI) stiger mycket under puberteten löper ökad risk för stroke senare i livet. Det framgår av forskning vid Sahlgrenska akademin på över 37 000 individer.

 • Dubblad chans för strokepatienter med ny teknik

  [2017-06-16] Om du får en stroke är det av mycket stor betydelse för utgången att du får en snabb behandling - och att behandlingen blir rätt. Tack vare Innovationsfonden kan han nu ta fram ett videostöd som ska assistera i bedömningen av stroke redan i ambulansen.

 • Rytm- och musikbaserad terapi och ridning ger snabbare återhämtning efter stroke

  [2017-06-16] Människor som överlevt en stroke upplever själva att de blir bättre om de får rida eller genomgå rytm- och musikbaserad terapi. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademin som publicerats i den ansedda tidskriften Stroke.

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Lotta Beaird|Sidan uppdaterades: 2017-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?