Ledning och styrgrupp

Stroke Centrum Väst samverkar med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionens enhet för regional utveckling. Samverkan sker också med life-science industrin för att kunna implementera nya tekniker och behandlingsprinciper.

Centret är öppet för alla forskare i Västra Götalandsregionen med intresse för stroke. Vi arbetar även för att stärka samarbeten med andra lärosäten, både i Sverige och internationellt.

Centrumföreståndare

Lars Rosengren, adjungerad professor i neurologi med särskild inriktning mot stroke, Sahlgrenska akademin (SA), Göteborgs universitet

Styrgruppen

Christina Jern, professor, ordförande (SA)

Johan Herlitz,  vice ordförande
Professor (Högskolan i Borås och SA)

Annika Rosengren
Professor (SA)

Christian Blomstrand, verkställande ledamot för externa kontakter
Senior professor (SA)

Göran Bergström

Katharina Stibrant-Sunnerhagen

Mikael Elam

Turgut Tatlisumak

Karin Fröjd
Överläkare (VGR)

Tomas McKelvey
Professor (Chalmers)

Åsa Lundgren-Nilsson
Docent (SA)

Björn Wannebo
patientrepresentant

Adjungerade verksamhetsrepresentanter:

Claes Gustafsson

Annika Nordanstig

Trandur Ulfarsson

Om ledning och styrgrupp

Centret är organisatoriskt placerat vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Ledningsgruppen består av centrumföreståndaren, styrgruppens ordförande, vice ordförande och styrgruppsledamot.

Centrumföreståndaren har det operativa ansvaret och leder tillsammans med styrgruppens ordförande och vice ordförande det vetenskapliga arbetet. I styrgruppen sitter sex till tio representanter från Sahlgrenska Akademin, Västra Götalandsregionen samt Chalmers.

Sidansvarig: Lars Rosengren|Sidan uppdaterades: 2015-10-02