Videokommunikation mellan strokeläkare och ambulans

Nyhet: 2017-01-09

Innovationsfonden i VGR beviljat projektet ViPHS 1 medel. I projektet utvärderas via simulering hur videokommunikation mellan regionens strokebakjour och ambulanser med akuta strokepatienter kan lösas på bästa sätt. Projektet leds av Professor Lars Rosengren, Regionala Strokerådet/Strokecentrum väst. Förutom PICTA och VGR/SU kommer Högskolan i Borås, Region Skåne och ATC (Ambulanstränings center) vid ambulansen Skaraborgs Sjukhus att medverka. Test och utvärdering i kliniskt operativ verksamhet planeras i ett senare skede.

Projektet