Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.seStroke Centrum Väst


 

Aktuellt

 • Stor BMI-ökning under puberteten ny riskfaktor för stroke

  [2017-06-29] Pojkar vars kroppsmasseindex (BMI) stiger mycket under puberteten löper ökad risk för stroke senare i livet. Det framgår av forskning vid Sahlgrenska akademin på över 37 000 individer.

 • Dubblad chans för strokepatienter med ny teknik

  [2017-06-16] Om du får en stroke är det av mycket stor betydelse för utgången att du får en snabb behandling - och att behandlingen blir rätt. Lars Rosengren är professor och överläkare vid Sahlgrenska. Tack vare Innovationsfonden kan han nu ta fram ett videostöd som ska assistera i bedömningen av stroke. Det ska användas av ambulanspersonal mobilt i hemmet eller fast monterat i ambulansen. Syftet är att snabbt kunna bestämma rätt behandling för patienten.

 • Rytm- och musikbaserad terapi och ridning ger snabbare återhämtning efter stroke

  [2017-06-16] Människor som överlevt en stroke upplever själva att de blir bättre om de får rida eller genomgå rytm- och musikbaserad terapi. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademin som publicerats i den ansedda tidskriften Stroke.

 • The microwave helmet "Strokefinder"- a successful MedTech West Project.

  [2017-04-21] The microwave helmet "Strokefinder"- a successful MedTech West project

 • Studie visar att många återgår i arbete efter förstagångsstroke

  [2017-03-01] Här visar vi att återgång i arbete för personer med första gångs-stroke i Göteborg är mycket högre än tidigare visat (74.7 %) och fortsatte i princip i 3 år efter insjuknandet. Negativa faktorer för arbetsåtergång var tidigare sjukskrivningar samt beroende (mRS) vid utskrivning från stroke-enhet. Katharina Stibrant Sunnerhagen Professor rehabiliteringsmedicin

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Lotta Beaird|Sidan uppdaterades: 2017-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://strokecentrumvast.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-09-25