Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.seStroke Centrum Väst


 

Aktuellt

 • Stor BMI-ökning under puberteten ny riskfaktor för stroke

  [2017-06-29] Pojkar vars kroppsmasseindex (BMI) stiger mycket under puberteten löper ökad risk för stroke senare i livet. Det framgår av forskning vid Sahlgrenska akademin på över 37 000 individer.

 • Dubblad chans för strokepatienter med ny teknik

  [2017-06-16] Om du får en stroke är det av mycket stor betydelse för utgången att du får en snabb behandling - och att behandlingen blir rätt. Lars Rosengren är professor och överläkare vid Sahlgrenska. Tack vare Innovationsfonden kan han nu ta fram ett videostöd som ska assistera i bedömningen av stroke. Det ska användas av ambulanspersonal mobilt i hemmet eller fast monterat i ambulansen. Syftet är att snabbt kunna bestämma rätt behandling för patienten.

 • Rytm- och musikbaserad terapi och ridning ger snabbare återhämtning efter stroke

  [2017-06-16] Människor som överlevt en stroke upplever själva att de blir bättre om de får rida eller genomgå rytm- och musikbaserad terapi. Det visar en ny studie från Sahlgrenska akademin som publicerats i den ansedda tidskriften Stroke.

 • The microwave helmet "Strokefinder"- a successful MedTech West Project.

  [2017-04-21] The microwave helmet "Strokefinder"- a successful MedTech West project

 • Studie visar att många återgår i arbete efter förstagångsstroke

  [2017-03-01] Här visar vi att återgång i arbete för personer med första gångs-stroke i Göteborg är mycket högre än tidigare visat (74.7 %) och fortsatte i princip i 3 år efter insjuknandet. Negativa faktorer för arbetsåtergång var tidigare sjukskrivningar samt beroende (mRS) vid utskrivning från stroke-enhet. Katharina Stibrant Sunnerhagen Professor rehabiliteringsmedicin

Visa fler nyheter...

Sidansvarig: Lotta Beaird|Sidan uppdaterades: 2017-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?